Verstappen: "Het is tijd om te zien wie wat heeft"

SI202103160282_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft een goed gevoel over de RB16B, de bolide voor komend seizoen. Toch wil de Verstappen niet de favorietenrol op zich nemen. Volgens Verstappen is het nu wel de tijd om een titelgevecht neer te zetten. 

Ongeveer twee weken geleden werd de F1-wintertest verreden op het circuit van Bahrein. Op deze testdagen kunnen de coureurs voor het eerst met de nieuwe bolides rijden en een inschatting maken waar ze komend seizoen zullen staan. Dit jaar werden de testdagen verreden over een kortere afstand, iets wat Max Verstappen niet zo erg vond. "Het maakte mij niet uit dat ik maar 1,5 dag in de auto reed. Zelf vind ik het belangrijk dat we veel kilometers hebben gereden en dat de updates aan de afstelling van de auto goed werkten." Volgens Verstappen kan er nog geen volledige mening over de auto worden gevormd, er is namelijk alleen nog maar onder hoge temperatuur gereden. "Buiten dat heb ik een goed gevoel over de auto. De auto voelde stabiel en daarom ook comfortabel. Er zijn altijd dingen die beter kunnen, daarom zijn de engineers altijd bezig om verbeteringen aan de auto te doen", aldus Verstappen.

SI202103160286_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
(c) Red Bull Racing/Joe Portlock/Getty Images

Geen zekerheid

Verstappen geeft aan dat de testdagen een positieve start is van het seizoen, maar dat het niet alles zegt. "Natuurlijk mogen we blij zijn dat we zoveel ronden hebben kunnen rijden, en een goed gevoel over de auto hebben gekregen. Toch zegt het niet zoveel over de daadwerkelijke prestatie van de auto." Verstappen geeft aan dat Mercedes nog steeds de favoriet is voor komend seizoen, hoe win je immers zeven wereldkampioenschappen op rij? "Ik ben er zeker van dat Mercedes ons als favorieten wilt neerzetten om de druk te verhogen, maar wij focussen liever op onszelf." Verstappen vertelt dat iedereen ervan uit mag gaan dat Red Bull samen met Honda er alles aan doet om Mercedes dit jaar te verslaan. "Ik zie elk seizoen als een nieuwe kans om ze te verslaan. Persoonlijk kan ik niet wachten op Q3 waar we op volle snelheden gaan rijden. Pas dan kunnen we de vorderingen van iedereen zien", aldus de Nederlander die hoopt zowel in de kwalificatie als tijdens de race snel te zijn.

"Nu is het aan mij en aan het team om een titelgevecht neer te zetten. We weten allemaal onze taken en het is goed om te zien hoe Honda en ExxonMobil hard gewerkt hebben om alles uit de RB16B te halen. Het circuit van Bahrein ligt mij wel en ik ben benieuwd waar we staan. Het is tijd om te zien wie wat heeft", aldus Max Verstappen.

 

De Grand Prix van Bahrein wordt verreden op 28 maart. Meer informatie vind je hier.

Lees ook: F1 aan Tafel: “Mercedes sterk, maar Max wordt kampioen”

Lees ook: Tom Coronel: “Meer testdagen is nodig voor nieuwe rijders”

Lees ook: Richard Verschoor debuteert in Bahrein in Formule 2

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden