Max Verstappen: “Hopen op een vlekkeloze start”

SI202103270344_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen behaalde in Bahrein de eerste pole positie van het seizoen. De Nederlander was drie tiende sneller dan Lewis Hamilton in de Mercedes-AMG. Na de kwalificatie liet Verstappen weten tevreden te zijn met het resultaat. Hij hoopt zondag op een vlekkeloze start en goede eerste ronde van de race.

“We hadden al een goede testweek, maar dat geeft normaal geen garanties”, begon Verstappen zijn interview met David Coulthard na de kwalificatie. “De auto is het hele weekend goed geweest. De wind die elke sessie veranderde, maakte het wel lastig om een goede set-up te vinden, maar uiteindelijk werkte het in de kwalificatie perfect.”

De Red Bull-coureur gaf aan dat zijn eerste ronde in Q3 niet zo goed was. “Ik wist dat er meer in zat, maar je weet nooit hoeveel. Uiteindelijk was de balans aanwezig en kon ik wat harder gaan. Het asfalt was heet, dus ik moest wel oppassen dat ik de achterbanden niet ging oververhitten. Gelukkig konden we presteren op het belangrijkste moment.”

SI202103260772_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Racing (Mark Thompson/Getty Images)

Op de vraag hoe de balans voelt voor de long runs gaf Verstappen aan dat de balans voor zowel de korte als de langere afstanden goed is. “De auto werkt zowel in de korte runs als in de langere runs goed. Ik kijk dus uit naar morgen, we hebben een goede auto. We hebben een goede start en een goede eerste ronde nodig.

De Nederlander noemde de kwalificatie een goede start van het seizoen en tevens een mooi verjaardagscadeau voor Coulthard. Even later verraste Verstappen de Schot nog met een chocoladetaart in zijn gezicht.

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position in Bahrein
Lees ook: GP Bahrein VT3: Verstappen domineert

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen