Verstappen hoopt finish te zien in ‘thuisrace’

MaxSpielberg

Max Verstappen hoopt dat er in Oostenrijk een einde komt aan zijn reeks uitvalbeurten en tegenvallende resultaten. Red Bull beleeft in Spielberg haar thuisrace en met een goed resultaat in de Oostenrijkse Alpen zou het seizoen voor Verstappen letterlijk en figuurlijk weer bergopwaarts kunnen gaan.

Vorig jaar werd Verstappen hier nog tweede, na een gedurfde één-stop-strategie.  Verstappen vertoonde een knap staaltje bandenmanagement en profiteerde hierdoor bovendien van de aanrijding tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg in de slotfase van de race.

Verstappen hoopt dat de Renault-motor hem nu eens niet in de steek laat en tegenover Autosport.com alvast een inkijkje in zijn benadering van de race: “Dit jaar moeten we er voor zorgen dat de wagen goed ligt in de bochten zodat we in de buurt kunnen blijven van de koplopers. Verder moeten we zo competitief mogelijk zijn op de rechte stukken, het is hier altijd een compromis.”

Vorig jaar bleek de Oostenrijkse Grand Prix ook voor hem persoonlijk een soort thuisrace te zijn, mede dankzij de vele aanwezige Nederlandse fans. Verstappen hoopt de fans dan ook een mooi weekeinde te bezorgen, maar inmiddels is duidelijk dat dit eerder aan de prestaties van de motor ligt dan die van de Limburger.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden