Verstappen: 'In de regen hebben we goede kans op pole'

AP-1WAWS7YUH1W11_news

Gaat het zaterdag regen of blijft het droog op de Hockenheimring? Die vraag houdt de Formule 1-teams een dag voor de kwalificatie al bezig. Volgens verschillende weerstations is de kans op een natte kwalificatie aanzienlijk. Als het aan Max Verstappen ligt mag het zaterdag met bakken uit de hemel komen.

"In de regen hebben we een goede kans op pole", zegt de Nederlander vrijdag in gesprek met Olav Mol. "Met name in de laatste sector zijn we in het droog al zo snel, dan moet het in de regen natuurlijk helemaal goed komen. Daar heb ik veel vertrouwen in."

Verstappen tempert vervolgens enigszins de verwachtingen. "Als het droog blijft zal het natuurlijk lastig worden om voor pole te gaan. Maar de trainingen gingen absoluut beter dan we vooraf hadden gedacht. Het valt relatief mee hoeveel tijd we verliezen op het rechte stuk: ongeveer drie á vier tienden. Dat is nog steeds heel veel, maar we kunnen in de laatste sector een hoop goedmaken."

De derde vrije training voor de Duitse Grand Prix gaat zaterdag om 12.00 uur van start. De kwalificatie staat om 15.00 uur op het programma.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen