SI202012100218_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix van Portugal op het circuit van Portimão in de Algarve. Komend weekend wordt de derde race van het jaar gereden en na zijn overwinning tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna heeft hij er het volste vertrouwen in.  

"We zijn het seizoen sterk begonnen, dit is het beste begin dat we hebben gehad sinds ik bij het team zit", meldt de Nederlander. "Ik kijk ernaar uit om terug te gaan naar Portugal. We stonden daar vorig jaar op het podium en ik denk dat we nu een betere auto hebben, dus ik ga proberen alles uit de auto te halen en een beetje plezier te hebben."

Tot nu toe heeft de Red Bull elk raceweekend kunnen vechten voor de winst. "De mindset in het team is anders als je weet dat je voor pole kunt vechten. We hebben in de loop der jaren veel geleerd."

De Nederlander is benieuwd wat hem staat te wachten in Portugal: "Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan er alles aan doen om dit seizoen in de strijd te blijven."

Primeur

Vorig jaar was het vanwege nieuw asfalt erg glad op Portimão, maar de Red Bull lijkt dit jaar competitiever dan ooit. Als Verstappen vóór Hamilton eindigt tijdens de Grand Prix van Portugal zal hij voor het eerst in zijn carrière aan de leiding zijn van het wereldkampioenschap en daarmee ook de eerste zijn die dit doet.

Verstappen finishte in tijdens de openingsrace in Bahrein als tweede en staat na zijn winst tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna op 43 punten in het kampioenschap. Lewis Hamilton, die in Bahrein won en in Imola tweede werd, heeft dankzij een snelste raceronde een voorsprong van 1 punt.

 

Lees ook:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden