Verstappen: 'Kritiek op Red Bull vind ik absoluut niet terecht'

AP-24H46SKKW1W11_news

Afgelopen raceweekend verliep voor het team van Red Bull Racing niet zoals gehoopt. Met uitvalbeurten van zowel Verstappen als Albon, leek het er even heel slecht uit te zien. In de dagen die volgden vielen veel mensen en journalisten over het team heen. Zo zou Red Bull valse beloftes hebben gemaakt. Volgens Max Verstappen is alle kritiek op zijn team echter volkomen onterecht. 

"Of het vertrouwen een knauw heeft gekregen? Nee hoor, absoluut niet. Met ons zelfvertrouwen zit het altijd wel goed", stelt Verstappen, volgens Motorsport.com, in gesprek met de Nederlandse pers. De Nederlander is er nog steeds van overtuigd dat Red Bull dit seizoen de beste voorbereiding in jaren heeft gehad.

Dat het team tijdens de kwalificatie een halve seconde achter Mercedes stond, was dan ook iets dat veel mensen verbaasde. "Dat Mercedes niet heeft stilgestaan, snappen wij ook nog wel. En natuurlijk waren wij ook niet tevreden toen we er een halve seconde achter stonden. Maar goed, daar waren wel meerdere redenen voor. En ja: Mercedes is nou eenmaal sterk, daar kun je niks aan veranderen", legde Verstappen uit.

Verstappen Grand Prix Oostenrijk 2020
(c) Joe Klamar/ Getty Images / Red Bull Content Pool

"In de race ging het qua snelheid al best goed. Alleen verloren we over de hele ronde vooral iets teveel op de rechte stukken. Als we dat nog iets beter voor elkaar krijgen en de rechte stukken wat kunnen finetunen met bijvoorbeeld de downforce-afstellingen of met de settings van de auto, dan ziet het er ineens een stuk beter uit", stelt de Red Bull-coureur.

Geen nieuwe problemen

Tijdens de elfde ronde van de eerste Grand Prix van Steiermark (Oostenrijk red.) ontstonden er problemen met de bolide van de Nederlander die er uiteindelijk voor zorgden dat hij noodgedwongen uitviel.

"Van een mechanisch probleem werd het afgelopen zondag eigenlijk een elektrisch probleem. Ik kan natuurlijk niet helemaal in de details treden, maar van onze kant denk ik wel dat het makkelijk te verhelpen is", vervolgt Verstappen. "Uiteindelijk kunnen we alle onderdelen dit weekend gewoon weer gebruiken, we hebben zeker geleerd van wat er fout is gegaan. Ik verwacht daardoor ook geen nieuwe problemen dit weekend."

Lees ook: Bottas en Leclerc door FIA op het matje geroepen voor trip naar Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen