Verstappen: "Lopen nog steeds achter op Mercedes"

SI202108260446_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen verwacht dat Red Bull competitiever zal zijn op het circuit van Spa-Francorchamps dan voorgaande jaren. Toch is het gat naar Mercedes waarschijnlijk nog niet volledig gedicht. "Ik denk dat we nog steeds een beetje achterlopen, dus we verliezen automatisch wel wat op het rechte stuk", vertelt de Nederlander tegenover Motorsport.com.

"Op ieder circuit waar we nu naartoe gaan, zullen wij een stuk competitiever zijn dan de afgelopen jaren", begint Verstappen. Toch zal het niet makkelijk worden om Mercedes voor te blijven. "Dit is altijd een goed circuit voor hen (Mercedes red.) geweest. Maar evengoed kunnen er dit weekend heel veel verschillende dingen gebeuren met het weer." Er wordt namelijk regen verwacht op het circuit van Spa-Francorchamps en de temperatuur blijft erg laag. "In de regen racen levert meer risico's op, dus dat is altijd een beetje afwegen. Uiteindelijk maakt het me niets uit, of het droog blijft of gaat regenen."

"Verwacht competitief te zijn"

Voor de zomerstop beleefde de Red Bull-coureur twee moeilijke weekenden. Na een zware crash op Silverstone en een moeizame race in Hongarije, is het extra belangrijk voor Verstappen om een goed weekend zonder incidenten te hebben. Hij wil maximaal punten scoren. "Ik verwacht wel dat we ditmaal redelijk competitief zijn, maar hoe competitief precies, of het voor of achter Mercedes zal zijn, is natuurlijk lastig te schetsen op dit moment."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België

Lees ook: Gridstraf dreigt voor Verstappen na definitief afschrijven motor

Lees ook: Grand Prix Radio live te beluisteren en te zien vanuit Spa

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden