Verstappen: 'Mercedes lijkt iets beter dan ze werkelijk zijn'

AP-1YRDF6AHS2111_news

Max Verstappen denkt dat de huidige stand in het WK een vertekend beeld van de verhoudingen schetst. Volgens de Nederlander is de voorsprong van Mercedes enigszins geflatteerd en lijkt de Duitse stal daardoor beter dan het daadwerkelijk is.

Mercedes scoorde in alle vier Grands Prix van dit seizoen een één-twee. Kampioenschapsleider Valtteri Bottas heeft daardoor 35 punten voorsprong op nummer drie Sebastian Vettel en 35 punten voorsprong op de vierde plaats van Max Verstappen.

"Mercedes heeft een heel goede start gehad, maar ze hebben ook geluk gehad met de problemen van Ferrari in Bahrein", zegt Verstappen in Boedapest, waar hij een demonstratie verzorgde, tegen F1Technical.net.

"Daardoor lijken zij iets beter dan ze daadwerkelijk zijn. Ze hebben geen fouten gemaakt en hebben daarom ze zoveel punten gescoord."

Red Bull neemt komend weekend naar Barcelona een flink aantal updates mee. Volgens Verstappen valt er op vrijwel alle vlakken nog te verbeteren voor zijn team. "We zijn goed begonnen, maar niet goed genoeg om een verschil te maken. We moeten hard blijven werken, we nemen updates mee naar Barcelona en gaan zien hoe de rest van het seizoen zich ontvouwt."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden