Verstappen: ''Mercedes nog steeds het te kloppen team''

AP-21PUW7FBW2111_news

Max Verstappen heeft op de officiële website van de Formule 1 vooruit geblikt op de Grand Prix van Oostenrijk en het seizoen in zijn algemeen. De 22-jarige denkt dat het team vorig jaar veel heeft geleerd tijdens het eerste jaar samen met Honda, maar zegt dat Mercedes nog altijd het te kloppen team is. 

Red Bull Racing hoopt dit jaar eindelijk weer eens een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. Voor het laatst werd de Oostenrijkse renstal in 2013 met Sebastian Vettel wereldkampioen, daarna is het Mercedes dat in het V6-hybride tijdperk domineert met zes wereldkampioenschappen op rij.

''Mercedes is nog steeds het te kloppen team'', begint Verstappen. ''Ze zijn al zo lang het dominante team. Ze zijn nog steeds erg sterk en zullen moeilijk te verslaan zijn, maar als team hebben we het afgelopen jaar veel geleerd en ik denk echt dat we sterker zijn.

''Er komen dit seizoen een aantal goede races aan, dus ik zal natuurlijk proberen die kloof te dichten en hopelijk kunnen we het hen moeilijk maken. Het zal een goede uitdaging zijn om ze te verslaan. Eén ding weet ik zeker: we zullen er alles aan doen om ervoor te vechten.''

Verstappen is niet bezig met het idee dat hij voor het derde jaar op rij de Oostenrijkse Grand Prix kan winnen. Hij wil een competitieve auto hebben waarin hij altijd mee kan vechten om de overwinning.

''Ik zou liever een kampioenschap winnen! Ik denk niet echt na over een hattrick, het belangrijkste voor mij is om een ​​competitieve auto te hebben en op mijn best te presteren. Ik beschouw mezelf nooit als favoriet want als je naar de baan kijkt is het eigenlijk niet eens ons beste circuit. Vorig jaar was het natuurlijk erg warm. We waren erg goed in het afkoelen van de motor. Ik denk dat Mercedes opnieuw erg sterk is en wie weet waar Ferrari zal zijn. Dus nee, het gaat weer een hele harde en zware strijd worden om die race te winnen'', besluit Verstappen.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden