Verstappen mocht niet voor snelste raceronde Monaco gaan

SI202105230266_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft na afloop van de Grand Prix van Monaco een boekje opengedaan tegenover Sky Duitsland. Marko vertelde dat zodra Verstappen begon met vragen naar de snelste raceronde, het team die mogelijkheid meteen geblokkeerd heeft. "We hebben het meteen afgekapt en tegen hem gezegd: 'Vergeet dat allemaal'."

Volgens Helmut Marko heeft Max Verstappen een ander niveau van volwassenheid bereikt in Monaco. De Nederlander pakte bij de start de leiding en reed de hele race aan kop. Uiteindelijk won Verstappen de Grand Prix van Monaco waardoor hij de leiding in het kampioenschap overnam van Lewis Hamilton. Daarnaast zorgden de prestaties van Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez ervoor dat Red Bull de eerste plek in het constructeurskampioenschap overnam.

'We hielden hem scherp'

Hoewel Verstappen de race won, pakte hij niet het extra punt voor de snelste raceronde, die ging namelijk naar Lewis Hamilton. Dat betekent echter niet dat de Red Bull-coureur niet van plan was om nog een gooi naar de snelste raceronde te doen. Zijn team hield dit echter tegen. "We hielden hem (Verstappen red.) scherp met brandstofstanden en dergelijke. Hij moest erg veel begrijpen", vertelt Marko over de race van de Nederlander.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Monaco GP
Foto: Red Bull Content Pool (Sebastian Nogier - Pool/Getty Images)

"Toen hij (Verstappen red.) begon met vragen wie de snelste raceronde had neergezet en met welke tijd, hebben we dat meteen afgekapt. We hebben tegen hem gezegd dat hij dat allemaal moest vergeten", legt Marko uit. Het team wilde geen 'onnodige' extra risico's nemen en daardoor mogelijk de overwinning uit handen geven. Bovendien had het team gezien dat Hamilton op de softs een enorm snelle tijd neer had gezet, waardoor ze besloot de gok met Verstappen niet te wagen.

Belangrijk voor cv Verstappen

Op de vraag wat zijn overwinning in Monaco betekent voor de cv van Verstappen, zei Marko het volgende: "Ik denk dat het hem een boost van opluchting geeft. Het zou zijn optredens nog zelfverzekerder en gecontroleerder moeten maken. Dat was ook erg belangrijk voor de toekomst."

Lees ook: Olav Mol: “Ik doe mijn werk met liefde voor de mensen thuis”

Lees ook: Marko voorziet geen protest ondanks waarschuwing Wolff

Lees ook: In beeld: Zo vierde Max Verstappen zijn P1 in Monaco

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden