Verstappen na nieuwe nulscore: “Ben er wel even klaar mee”

door Julia Onclin
9be8-363d-e4d0-4cddbf6888a8_7d167b79c5423d165588b6e4291ff64c3414ce89

Max Verstappen kende voor het tweede weekend op rij een dramatische zondag. De Nederlander kende op weg naar de grid al problemen met zijn motor en werd tot overmaat van ramp in de tweede bocht van de baan gereden. Verstappen geeft aan er ‘even helemaal klaar mee te zijn’.

De Red Bull-monteurs konden op de grid ogenschijnlijk de motorproblemen van Verstappen oplossen. De start van Verstappen was in eerste instantie veelbelovend, maar hij verloor toen plots vermogen. De Nederlander zakte weg, kwam in het gedrang terecht en werd van de baan gereden toen Räikkönen, Gasly en Grosjean elkaar raakten.

Verstappen kookt na afloop voor de microfoon van Ziggo Sport van woede: “Op weg naar de grid meldde ik al dat er iets mis was met de motor, dus dat was niet opgelost. Ik denk dat het uiteindelijk hetzelfde probleem was als we in Monza hadden. De start zelf was goed, maar toen ik vol gas ging had ik dat probleem weer.”

De Red Bull coureur kon er uiteindelijk wel mee leven dat hij het slachtoffer werd van de startcrash. “Dat is niet zo erg, want ik was toch wel uitgevallen. Dat krijg je als je zo’n gezeik hebt bij de start en dan kom je in dat soort posities terecht dat je van achteren aangereden kan worden. Maar dat maakt me niet zoveel uit. Dit is natuurlijk niet normaal dat deze motorproblemen twee weken achter elkaar voorkomen. Dus op dit moment ben ik er even klaar mee en heb ik er niet zoveel zin in.”

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden