Verstappen naar stewards wegens negeren dubbel geel

SI202111200117_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen moet zich melden bij de stewards. De Nederlander zou tijdens Q3 van de kwalificatie in Qatar mogelijk de dubbele gele vlaggen voor de stilgevallen bolide van Pierre Gasly genegeerd hebben. 

Zondagochtend om 11.00 uur Nederlandse tijd moet de Red Bull-coureur zijn gezicht laten zien bij de stewards. Verstappen zou tijdens Q3 in de kwalificatie namelijk niet van zijn gas zijn gegaan toen er met gele vlaggen gezwaaid werd omdat Pierre Gasly in de problemen was gekomen. De Fransman reed langzaam in de laatste sector en alle coureurs moesten daar van hun gas. Verstappen was onder de gele vlag niet heel snel onderweg, maar verbeterde zijn tijd wel iets.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Qatar / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Clive Mason/Getty Images)

Straf boven het hoofd

Volgens een nieuwe regel verliezen coureurs hun rondetijd automatisch onder dubbel geel. Voor de Nederlander zou dit weinig uitmaken omdat zijn eerste rondetijd hem nog steeds voor Valtteri Bottas plaatst. Voor het negeren van dubbel geel kan echter zeker een straf uitgedeeld worden. Dit kan variëren van een reprimande tot bijvoorbeeld een gridstraf van drie plekken. Het is dus even afwachten wat de stewards besluiten.

Lees ook: Lando Norris: “Eén van mijn beste kwalificaties dit seizoen”

Lees ook: Max Verstappen: “Gat naar Lewis was té groot”

Lees ook: Fernando Alonso: “Auto is hele weekend al geweldig”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen