Verstappen over inhaalpoging: 'Had wellicht moeten wachten'

P-20170903-25513_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Max Verstappen komt op zijn eigen website terug op het incident met Felipe Massa. De Nederlander probeerde de Braziliaan in de openingsfase van de Italiaanse Grand Prix te verschalken, maar liep daarbij een lekke band op. Terugkijkend denkt Verstappen dat hij "misschien langer had moeten wachten", maar voelde hij tegelijkertijd dat hij "ervoor kon gaan".

"Ik wilde natuurlijk graag voorbij Massa, maar hij gaf me geen ruimte tussen de eerste en tweede bocht", aldus de 19-jarige Red Bull-coureur. "Na afloop van de race vraag je je natuurlijk af of mijn inhaalpoging ook een ronde later had gekund. Aan de andere kant wil je er zo snel mogelijk voorbij. Ik wilde buitenom en zag dat Massa mij geen ruimte gaf, maar toen was het al te laat om te reageren. Dat de stewards beslissen dat het een race-incident is, maakt niet uit voor mij, want mijn race was toen al voorbij."

Verstappen vervolgt: "Achteraf is het gemakkelijk om te zeggen dat ik een ronde had moeten wachten. Misschien had ik dat moeten doen. Maar op dat moment voelde ik dat ik ervoor kon gaan. Ik ben niet iemand die heel conservatief rijdt, zeker niet met mijn seizoen tot nu toe. Als je voor het kampioenschap vecht of voor P3 of P4, is het anders racen. Als je eigenlijk niks te verliezen hebt, wil je zo snel mogelijk naar voren toe. Deze keer werkte het niet."

Verstappen kwam uiteindelijk als tiende over de finish. Massa - die overigens ook vond dat hij niets verkeerd had gedaan - werd achtste.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden