Verstappen over klapbanden: "Pirelli moet naar zichzelf kijken"

SI202106170568_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen is het niet eens met de insinuatie dat Red Bull en Aston Martin in Bakoe geknoeid hebben met de bandenspanning. In het statement van Pirelli werd gesuggereerd dat de oorzaak van de klapbanden lag bij het geknoei met de bandenspanning. "Ik denk dat ze (Pirelli red.) naar zichzelf moeten kijken en we willen ze graag op alle fronten helpen", stelde de Nederlander tijdens de persconferentie op de mediadag in Frankrijk.

"Wat naar buiten is gekomen vond ik een beetje vaag", begint de Nederlander volgens Motorsport.com. "Het enige wat ik kan zeggen is dat het team aan onze kant alles heeft gedaan wat het moest doen. Ze hebben alle richtlijnen omtrent bandenspanning en dergelijke nageleefd."

Max Verstappen / Red Bull / Frankrijk / Paul Ricard / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

'Ze kunnen ons niet de schuld geven'

Volgens de Red Bull-coureur is het dan ook volkomen onterecht om de schuld bij Red Bull en Aston Martin neer te leggen. "Pirelli zei dat ze niet de juiste metingen hadden, maar die hebben we na de race aan ze gegeven. Daar werd aangetoond dat we niets verkeerd hebben gedaan. Dat geldt ook voor Aston Martin. Ze kunnen ons niet de schuld geven."

De Nederlander denkt dat de verhoogde bandenspanningen misschien een rol hebben gespeeld bij de problemen in Bakoe. In Frankrijk verwacht Verstappen wederom hogere bandenspanningen. "Misschien hebben de gebeurtenissen in Baku daar wel wat mee te maken, maar het zou hoe dan ook fijn zijn om te weten of het aan de bandenspanning lag. Als dat uitgesproken zou worden, dan zou dat makkelijker te begrijpen zijn dan de verklaring die we tot nu toe kregen. Het team deed namelijk niets verkeerd."

Max Verstappen / Red Bull / Frankrijk / Paul Ricard / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Antonin Vincent - Pool/Getty Images)

Verhogen van bandenspanning

Verstappen denkt dat het vooral belangrijk is, dat Pirelli goed in de spiegel kijkt. "Ik denk dat ze (Pirelli red.) naar zichzelf moeten kijken en we willen ze graag op alle fronten helpen. We zijn van vrijdag op zaterdag al omhoog gegaan qua bandenspanning, dus dat zegt wel iets. Misschien was het niet genoeg. We gaan hier ongetwijfeld omhoog met de bandenspanning en hopelijk is dat genoeg.”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Klapbanden Bakoe niet schuld van Pirelli”

Lees ook: Nieuwe Honda-motoren voor Verstappen, Pérez en Gasly

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Frankrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden