Verstappen na P2 in kwalificatie: "Veel last van onderstuur"

SI202107160136_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen pakte de tweede startplek voor de sprintkwalificatie (sprintrace red.) van Groot-Brittannië. De Nederlander had wat problemen met onderstuur en kon daardoor niet het rondje neerzetten waar hij op gehoopt had. Bij Formula 1 vertelde de Red Bull-coureur na afloop over zijn kwalificatie. 

"We moeten naar onszelf kijken", stelt Verstappen. "De auto was goed, maar ik had veel last van onderstuur. Het was een beetje een raar gevoel om zo te rijden." De Nederlander stelt dat hij door de onderstuur, vooral aan de voorkant van zijn bolide, niet echt kon aanvallen in de bochten. Het probleem zit hem volgens de Red Bull-coureur niet in de set-up of de voorvleugel zelf. Hij heeft het idee dat het probleem gerelateerd is aan de banden.

Max Verstappen / Red Bull / 2021 / Silverstone / Groot-Brittannië
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

"We hebben wat dingen geprobeerd, maar dat hielp niet", legt Verstappen uit. Het team gaat volgens de Nederlander zeker verder uitzoeken waar het probleem hem in zit. "We hebben een sterke auto voor de race, dus als we de problemen van de kwalificatie op kunnen lossen, kunnen we nog een sterke race hebben."

'Kunnen ze terugpakken tijdens de races'

Hoewel de kwalificatie niet helemaal is verlopen zoals de Red Bull-coureur graag had gewild, is hij wel redelijk tevreden. "We staan ondanks de problemen nog erg dichtbij, dus het is nog best oké. Natuurlijk is het jammer, want ik wilde de eerste startplek pakken, maar we hebben de sprintrace en de gewone race nog om ze terug te pakken."

Lees ook: Hamilton euforisch na pakken eerste startplek sprintrace

Lees ook: Formule 1 onthult spectaculaire nieuwe bolide voor 2022

Lees ook: Circuit Spa-Francorchamps weer getroffen door noodweer

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden