Verstappen pakt pole: "Enorm blij om hier thuis op pole te staan"

SI202106260168_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft op de Red Bull Ring voor de Grand Prix van Stiermarken een hele overtuigende pole position weten te pakken. Hiermee is de 23-jarige Nederlander dit weekend tot dusver heer en meester op de Red Bull Ring in Spielberg. Het is de zesde pole position van zijn carrière. 

"Het is een erg goed weekend. De auto was in kwalificatie heel goed te besturen", zegt Verstappen in een eerste reactie tegen Johnny Herbert. "Het was niet makkelijk om een goede ronde te rijden met al het verkeer in de laatste twee ronden. De eerste ronde in Q3 bleek goed genoeg aan het einde, ik had een goede eerste sector. Ik ben enorm blij om hier thuis op pole te staan."

Een rondje op het circuit in Spielberg werd door Verstappen in minder dan 1 minuut en 4 seconden afgewerkt. "Als je kijkt naar het circuit zijn er niet veel bochten, maar de bochten die er zijn, zijn toch behoorlijk lastig. Het is een klein rondje, maar het is moeilijk om een goede ronde neer te zetten. De eerste ronde in Q3 was niet slecht, het is nooit perfect, maar het was goed genoeg."

Tegenover Ziggo Sport voegde de Nederlander toe 'dat zijn laatste run in Q3 niet heel fijn was'. "De outlap van die laatste run was gewoon te langzaam. Ik had veel auto's voor me waardoor ik veel tijd verloor." Ondanks dat de ronde niet top aanvoelde, was de rondetijd wel goed genoeg geweest voor pole. "Evengoed was die ronde - de tweede die niet top aanvoelde - ook nog genoeg geweest voor pole. Dat zegt wel wat."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Oostenrijk / Red Bull Ring / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Wat de race betreft zal Verstappen in tegenstelling to zijn teamgenoot Sergio Pérez op de mediums starten. Pérez heeft ervoor gekozen om in Q2 zijn snelste tijd neer te zetten op de rode band, waardoor hij de race ook op de softs zal starten. "In de meeting (op zaterdagochtend red.) hebben we de banden besproken. Ik was heel duidelijk dat ik op de mediums wilde starten. Zij (bij Pérez red.) wilden de softs. Dat is prima. Het is misschien ook wel mooi dat we twee auto's op een andere strategie hebben. Dat zien we wel waar we uiteindelijk eindigen in de race", vertelde Verstappen.

'Race gaat spannend worden'

De uitgangspositie voor zondag is uitstekend voor Verstappen, maar hij waakt voor de Mercedessen. "Het is nooit makkelijk. Ik had gehoopt dat het ooit makkelijk zou zijn", lacht hij. "De race gaat het spannend worden. Hopelijk wordt het net zo interessant als in Frankrijk."

Lees ook: Verstappen oppermachtig in Oostenrijk en pakt pole position

Lees ook: Verstappen: “Strengere controle voorvleugels nodig”

Lees ook: Langzamere pitstops vanaf GP Hongarije door richtlijn FIA

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden