Verstappen start achteraan in Monza: 'Frustrerend voor hem'

P-20170826-00623_news

Max Verstappen kan komend weekend tijdens de Grand Prix van Italië een fikse gridstraf verwachten.

Dat maakte Red Bull-teambaas Christian Horner zondag na de race bekend. Renault zal verschillende motorcomponenten vervangen. Dit stond al voor zijn uitvalbeurt in Spa op de planning. Omdat de Nederlander bij zijn verbrandingsmotor en de MGU-H al aan zijn maximum zit zal hem dat een forse gridstraf opleveren.

"Komend weekend zal hij door alle straffen achterin het veld moeten starten", erkent Horner tegen Autosport. "Het is heel frustrerend voor hem."

Verstappen viel afgelopen zondag in België voor de zesde keer uit in twaalf races. "Hij heeft ongelooflijk veel pech", vervolgt Horner die benadrukt dat Red Bull weinig invloed op zijn uitvalbeurten heeft. "Het is volledig motor-gerelateerd."

Ricciardo

Daar waar Verstappen al het hele seizoen kampt met technische malheur gaat het zijn teamgenoot Daniel Ricciardo voor de wind. De laatste keer dat de Australiër (met motorproblemen) uitviel was in april tijdens de Russische Grand Prix. Horner: "We weten niet wat er achter de schermen gebeurt, maar Renault heeft altijd gelijkwaardige motoren geleverd aan beide coureurs. Het is pure pech dat de problemen op zondag alleen bij Max zijn auto plaatsvinden."

Volgens Horner heeft Ricciardo over alle weekenden gezien net zoveel technische problemen als Verstappen gehad. "Maar die lieten zich voornamelijk op vrijdagen en zaterdagen zien. Bij Max laat de techniek hem op zondagen in de steek. In België ziet hij voor de vierde of vijfde keer dit jaar een podium in rook opgaan."

Verstappen staat in de WK-stand op de zesde plaats met 67 punten. Ricciardo scoorde al bijna twee keer zoveel punten als Verstappen en staat op de vierde plaats (132). Bij de strijd om de constructeurs staat Red Bull achter Mercedes en Ferrari derde.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen