Verstappen stelt dat Red Bull Racing probleem heeft opgelost

AP-1YZFQP5FS2111_news

Max Verstappen stelt aan de vooravond van de Grand Prix van China dat Red Bull Racing na afloop van de Grand Prix van Bahrein een probleem heeft ontdekt. Dat probleem zou door het team tijdens de in-season-test zijn opgelost. Wat de malheur precies was wil de Nederlander niet zeggen, maar hij benadrukt wel dat het iets kleins was en inmiddels is verholpen.

"We hebben in Bahrein het hele weekend een fout gemaakt in de set-up en dat hielp zeker niet mee”, aldus Verstappen tegenover AD. "Zondagavond kwamen we er na de race in Bahrein al achter wat het probleem was. En tijdens mijn test een paar dagen later was het alweer goed."

Eerder zei Red Bull-topman Helmut Marko al dat de stal het probleem had achterhaald, maar hij wist nog niet zeker of het al voor de Grand Prix van China zou zijn opgelost. Dat blijkt dus wel het geval.

Verstappen: "Er was gewoon iets fout gemonteerd. Iets wat je in de fabriek al monteert en waar je vervolgens het hele raceweekend niet meer aankomt. En zet je iets verkeerd, dan is het heel lastig een goede balans te vinden. Het is niet een heel groot drama, zoveel is er echt niet aan de hand. Ik geloof niet dat fundamenteel iets verkeerd zit. Bijvoorbeeld tijdens de test in Bahrein voelde de auto al veel beter aan. Het is goed dat we het probleem gevonden hebben."

De eerste vrije training voor de Grand Prix van China gaat in de nacht van donderdag op vrijdag om 4.00 uur van start. De race wordt zondag om 8.10 uur gehouden en is live te horen op Grand Prix Radio.

In onze podcast F1 Aan Tafel komen we uitgebreid terug op de kansen van Max Verstappen in China:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen