Verstappen tevreden met podiumplek, maar ziet ruimte voor verbetering

AP-21NB6333N2111_news

Max Verstappen heeft uitstekende zaken gedaan tijdens de GP van Singapore. De Nederlander wist uit de klauwen van Hamilton te blijven en reed naar een knappe podiumplek. Toch vindt hij dat het team een aantal zaken moet analyseren en verbeteren omdat ze op meer hadden gehoopt.

"De hele race ging eigenlijk wel goed," blikte Verstappen terug. "In het begin ging het wat langzaam dus zaten we dicht op elkaar. Toen begon ik wat problemen te krijgen met de banden en besloten we een pitstop te maken. Uiteindelijk pakte dit goed uit want hierdoor hadden we een undercut op Lewis. Vanaf dat moment was het een kwestie van de banden managen tot aan het einde van de race. Het was een beetje tricky met de safetycars omdat de banden dan vrij snel afkoelen. Aan het einde was Lewis nog flink aan het pushen. Maar dit is goed, hierdoor blijf je voluit gaan tot het einde."

De Nederlander stond voor het eerst sinds de zomerstop weer op het ereschavot. "Ik ben dan ook blij dat ik weer op het podium sta want het is altijd lastig om hier in te halen. Om dit te kunnen doen door een andere strategie is natuurlijk heel positief. We hebben veel punten gepakt, maar we hebben ook veel zaken die we moeten analyseren en aan moeten werken," besloot de Verstappen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen