Verstappen: "Tweestopper heeft gelukkig goed uitgepakt"

SI202106200433_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen won zondagmiddag de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlander koos voor een twee-stop-strategie in tegenstelling tot de éénstopper van Lewis Hamilton en Mercedes. Hierdoor wist de Red Bull-coureur de zevenvoudig wereldkampioen in de één na laatste ronde in te halen voor de overwinning.

Na de race liet Verstappen weten dat hij tegen het einde van de race wel genoten had. "Het begin was moeilijk met de wind. De ene ronde had je een goede balans, de andere ronde gleed je alle kanten op. Het was lastig de wagen stabiel te houden."

"Na de eerste pitstop kon je zien dat ze (Mercedes red.) de druk er achter mij goed opzetten. Maar toen we het besluit maakten voor een tweestopper heeft dat zich aan het einde gelukkig goed uitgepakt." In ronde 52 wist Verstappen de Mercedes van Lewis Hamilton voorbij te gaan, die op oudere banden onderweg was."

Hard werken

Verstappen gaf aan dat het hard werken was maar aan het einde erg bevredigend. "Het was moeilijk dat er veel achterblijvers waren waar we ons doorheen moesten vechten. Gelukkig werkten ze goed mee en konden we aan het einde nog een mooi gevecht leveren."

Op de vraag wat er in de eerste ronde na de start gebeurde gaf de Limburger aan dat hij gewoon de achterkant verloor. "Ik probeerde te corrigeren, corrigeren, maar hij bleef maar gaan." Met het oog op het kampioenschap liet Verstappen weten dat je kon zien dat Mercedes en Red Bull de hele race in gevecht waren. "Het zou mooi zijn als het zo de rest van het seizoen kan blijven."

Door de regen op zondagochtend was het rubber wat eerder het weekend op de baan was neergelegd weggespoeld, waardoor de baan een stuk minder grip had aan het begin van de race. "Tegen het einde van de wedstrijd voelde de auto normaler aan. Ik had niet gehoopt op regen, maar uiteindelijk heeft het goed uitgepakt."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Frankrijk / Paul Ricard / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Problemen met boardradio

Tijdens de race werd duidelijk dat Verstappen problemen had met de boardradio. Na de race gaf de Red Bull-coureur tegenover Ziggo Sport aan dat hij het team wel kon horen, maar zij hem lastiger. "Zij konden wel tegen mij praten, dus op zich hebben we nergens echt last van gehad."

In de uitloopronde sprak Rosanna Tennant van Formula 1 Verstappen via diezelfde boardradio nog aan om hem te feliciteren met het behalen van de Driver of the Day. Waarop Verstappen de fans bedankte voor het stemmen op hem.

Lees ook: Max Verstappen wint na tactisch meesterplan Red Bull

Lees ook: Sergio Pérez: “Lange eerste stint maakte verschil op het einde”

Lees ook: Maak kans op 3.333 euro aan brandstof met het Grand Prix Spel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden