Verstappen verbaasd over kleine verschillen tussen banden

AP-1VMNQXT6S2111_news

Max Verstappen kwalificeerde zich zaterdag voor de Grand Prix van Spanje als vijfde. Verschillende coureurs, onder wie Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo, kozen ervoor om te kwalificeren op softbanden en waren sneller dan dat zij op supersofts waren. De Nederlander vindt het vreemd dat de verschillen tussen de twee compounds nihil bleken te zijn.

"Dat hoort natuurlijk niet", zegt de Red Bull-coureur tegen pitreporter Jack Plooij. "Het verschil tussen de banden is veel te klein. Voor mij was het de beste keuze om op supersofts te rijden, maar in de eerste bocht had ik opeens enorm veel last van overstuur."

Verstappen stond halverwege Q3 nog op de tweede plaats. Hij ging er niet vanuit dat hij die plek vast kon houden. "Eigenlijk zitten we er op dat moment altijd lekker bij, tot het moment dat ze de motoren opendraaien. We staan nu vijfde, ik weet niet of er meer in had gezeten."

De drievoudig Grand Prix-winnaar kiest zondag waarschijnlijk voor een één-stop-strategie. "We starten op softs, maar we weten nog niet of we naar medium of supersoft gaan. Feit is dat je hier niet teveel pitstops wilt maken omdat het moeilijk inhalen is."

[php slug=zweeler]

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden