Verstappen verbaasd over schrappen snelste ronde

SI202105020289_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen kende naar eigen zeggen een prima race. De Nederlander finishte op de tweede plek achter Lewis Hamilton in de Mercedes. Hij wist Valtteri Bottas achter zich te houden en kon kortstondig blij zijn met de snelste ronde van de race. Totdat deze werd geschrapt in verband met track limits.

"De race was prima, ik had een goede herstart. Daarna probeerde ik de druk op Valtteri te leggen. Maar helaas mistten we wat snelheid, waardoor Lewis er weer voorbij kon komen. Daarna was het lastig de banden op temperatuur te krijgen na de pitstop", liet de Red Bull coureur na de race weten aan Paul di Resta van Formula 1.

"Op moment dat we op de tweede plaats kwamen te liggen kon je zien dat we hier snelheid mistten ten opzichte van hen (Mercedes red.). Maar tweede en de snelste ronde in de laatste ronde," grijnsde Verstappen toen nog.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Portimão / Portugal / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron / Getty Images)

Tracklimit bocht 14

De Nederlander was er namelijk tijdens interview nog van overtuigd dat hij de snelste ronde op zijn naam had staan. Daar hielp di Resta hem snel uit de droom. "Ik denk dat je snelste ronde is geschrapt in verband met de track limit in bocht 14." "Oh echt, dat is een beetje gek", liet Verstappen weten. "Ze zouden geen track limits checken in bocht 14, maar het zal wel", zei hij schouderophalend.

Verstappen had blijkbaar gemist, dat de FIA ook bocht 14 zaterdag voor de kwalificatie had toegevoegd aan bochten waarin ze de track limits in de gaten hielden.

Verstappen liet weten dat het weekend in Portimão sowieso een gek weekend was met betrekking tot grip en kijkt vooruit naar de volgende race in Barcelona op 9 mei. "Ik denk dat we er hier (in Portimão red.) niet helemaal goed in zaten, maar we gaan zien wat we kunnen in Barcelona", sloot de Nederlander af.

Lees ook: GP van Portugal: Lewis Hamilton wint op Portimao

Lees ook: Top en Flop: Grand Prix van Portugal VT3 en kwalificatie

Lees ook: Samenwerking Volkswagen optie Red Bull volgens Wolff

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden