Verstappen verwacht dat Renault meer risico neemt in Abu Dhabi

P-20171110-02116_news

Max Verstappen gaat er vanuit dat Renault het motorvermogen gaat opschroeven tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi. De Franse motorleverancier maakte in Brazilië pas op de plaats omdat het niet de garantie kon geven dat de motor het de volledige wedstrijd uit zou houden. Renault schroefde het vermogen terug, wat Verstappen ongeveer twee tot drie tienden per rondje kostte.

"In Brazilië kwamen we weer terug in de realiteit", zei Verstappen maandagavond tegen Ziggo Sport, twee weken na zijn zege in Mexico. "We wisten al dat Interlagos een zwaar circuit zou zijn, maar het werd er niet gemakkelijker op toen we hoorden dat we in moesten leveren op het motorvermogen. We hebben geen enkel risico genomen, omdat we wisten dat het sowieso een lastige race zou worden."

In Abu Dhabi ziet het er op voorhand iets beter uit, al zijn er ook op dat circuit veel rechte stukken wat een nadeel is voor de Red Bull. "Het doel is natuurlijk niet om de motor op te blazen, maar er mag wel meer risico met de motor genomen worden. Het seizoen zit er daarna op, dus we hebben niets meer te verliezen. Zeker als we de kans hebben om te winnen moeten we er vol voor gaan."

De seizoensafsluiter in Abi Dhabi wordt op 26 november afgewerkt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen