AP-1Z5Y3UHQD1W11_news

Max Verstappen blikt met gemengde gevoelens vooruit op de Grand Prix van Canada komend weekend. De Nederlander startte vier keer eerder in Montreal, vorig jaar eindigde hij achter Sebastian Vettel en Valtteri Bottas op een keurige derde plaats.

Het circuit op het Île Notred-Dame ligt Verstappen dan ook wel: "Het is een leuke baan, je kunt er tenminste inhalen en ik ga er dan ook met veel plezier naar toe. De baan is best uitdagend, ondanks dat het lijkt alsof het bestaat uit enkele rechte stukken. De chicanes en hoe je de kerbs aansnijdt is erg belangrijk, omdat het goed mis kan gaan als je een fout maakt. Het is allemaal nauw met elkaar verbonden, van links naar rechts en van rechts naar links. Als je er een fout maakt dan is je hele sectie om zeep."

Vorig jaar won Vettel de race op het Circuit Gilles Villeneuve en ook dit jaar heeft de Scuderia de beste papieren, aldus de Red Bull-coureur: "Ik verwacht een competitief Ferrari dus voor ons zal het wat lastiger worden. Maar zoals altijd gaan we natuurlijk voor een maximaal resultaat."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen