Verstappen: 'Vettel en Renault verneukten mijn kwalificatie'

AP-1Z12HM2D52111_news

Max Verstappen start de Grand Prix van China morgen vanaf de vijfde plaats. De Nederlander kwam in de derde fase van de kwalificatie tot een tijd van 1:32.089, de enige tijd die Verstappen in de beslissende fase kon neerzetten.

Vlak voor het einde van Q3 probeerde de Red Bull-coureur nog één keer een snellere tijd te noteren, maar hij werd in zijn outlap gehinderd door Sebastian Vettel en beide Renaults. Daardoor kwam Verstappen twee seconden te laat over start-finish om een ultieme poging te wagen. "We bleven gewoon netjes achter elkaar, maar op een gegeven moment kwam Vettel voorbij en die twee Renaults ook, dus zij verneukten mijn hele aanloop. Het is een ongeschreven regel dat je elkaar natuurlijk gewoon volgt. Maar dat maakt niet uit: vanaf nu – in de kwalificatie – ga ik hun ook verneuken," aldus een getergde Nederlander voor de camera van Ziggo Sport.

Hoewel de uitslag niet helemaal was waarop Verstappen had gehoopt, kijkt de Red Bull-coureur toch terug op een redelijk geslaagde voorbereiding voor de Grand Prix van China: "De auto voelde wel goed aan. Qua snelheid zitten we er gewoon bij, denk ik. Het wordt interessant zondag."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden