Verstappen vindt maar één trainingssessie Imola 'jammer'

door Julia Onclin
Eev2ipPXkAAZo7m

Max Verstappen vindt het jammer dat er slechts één training verreden zal worden op het circuit van Imola. In gesprek met Motorsport.com zegt de Nederlander het volgende: "Ik kijk er enorm naar uit om daar te racen hoor, maar de manier waarop ze het nu doen vind ik jammer. Dat is zonde, want het is een geweldig circuit."

Volgens Verstappen is het beter om minimaal twee trainingssessies te hebben op een circuit dat voor bijna iedereen nieuw is. "Als het op een circuit zou zijn dat we allemaal goed kennen, dan is het geen enkel probleem. Maar nu gaan we naar een nieuw circuit en hebben we maar één sessie", legt Verstappen uit. Volgens de Nederlander is dat verkeerd. Hij had liever twee sessies gehad 'om dingen uit te zoeken en om er zeker van te zijn dat alles werkt'.

Het Grand Prix-weekend van Imola zal uit maar twee dagen bestaan. Op zaterdag zal er één trainingssessie van anderhalf uur zijn gevolgd door de kwalificatie. Op zondag zal zoals altijd de race verreden worden.

Nieuwe planning

Deze nieuwe planning betekent dus dat de teams maar één trainingssessie hebben om alles op orde te krijgen. "Het format van twee dagen maakt me niet echt wat uit hoor, maar geef ons in ieder geval twee trainingen. Zelfs twee sessies van een uur zou veel beter zijn dan slechts één sessie van anderhalf uur. Ik vind dit gewoon dom."

Lees ook: BREAKING: Brake ducts Racing Point illegaal verklaard

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen