Max Verstappen vindt een testdag niet nodig

door Tim Koenders
AP-21YP5UBD51W11_news

Max Verstappen heeft in een interview met Sky Duitsland laten weten dat hij geen behoefte heeft aan een testdag. Mercedes testte afgelopen week 2 dagen op het circuit van Silverstone. Verstappen denkt niet dat het een groot voordeel zal opleveren.

Verstappen denkt dat Mercedes geen direct voordeel zal hebben omdat ze hebben getest op Silverstone. Het team van Red Bull test niet voor aanvang van het seizoen maar dat vindt de Nederlander niet erg. Hij denkt namelijk dat je binnen 4 rondjes in Oostenrijk de snelheid al wel weer te pakken hebt. Mercedes kon geen nieuwe onderdelen testen omdat ze moesten rijden met een oudere auto. Dat is ook één van de redenen waarom Verstappen denkt dat het testen geen direct voordeel oplevert. “Het is een oude auto met andere banden dan normaal. We hebben nog genoeg tijd in Oostenrijk om te rijden.”

Wat nieuw is voor iedereen is het rijden zonder fans op de tribunes. Verstappen geeft aan dat de fans hem enorm motiveren. “Natuurlijk merk je de aanwezigheid van de fans. Het is ongelofelijk om al die oranje fans te zien. Maar het racen zonder fans is voor iedereen de eerste keer.” Verstappen kijkt uit naar de start van het seizoen. Hij heeft zich samen met zijn trainer goed voorbereid. Hij verwacht daarom ook niet dat hij het fysiek zwaar gaat krijgen tijdens de eerste races.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen