'Verstappen vooral getergd door uitgelaten reactie Ricciardo'

AP-1TNPJBZFH1W11_news

Niet het mislopen van de eerste pole position in zijn nog korte Formule 1-carrière, maar de uitbundige manier waarop teamgenoot Daniel Ricciardo zijn pole vierde, zorgde er voor dat Max Verstappen afgelopen zaterdag en zondag enigszins getergd door de paddock liep. Dat zei Jos Verstappen gisteravond in het programma Peptalk.

Verstappen was vorige week tijdens alle vrije trainingen voor de Grand Prix van Mexico veel sneller dat de rest van het veld en maakte zich tijdens de kwalificatie op voor een nieuw record: dat van jongste polesitter aller tijden. Het mocht echter niet zo zijn. Door een motorisch probleem kon de Nederlander echter niet voluit gaan. De pole ging dan ook naar Ricciardo die na afloop met een brede grijns feestvierde. Max Verstappen reageerde na afloop van de kwalificatie en zelfs vlak voor de race op zondag, gepikeerd op het mislopen van de eerste startplek.

Volgens zijn vader zat de frustratie 'm vooral in de manier waarop Ricciardo zijn pole had gevierd: "Max was geïrriteerd door het missen van de pole en door de auto. Maar ook door Ricciardo. Die vierde zijn pole position met een uitbundigheid alsof hij wereldkampioen was geworden. Max was enorm getergd en wilde maar één ding: winnen", aldus Verstappen senior bij Peptalk.

Max Verstappen wist zijn woede om te zetten in positieve energie: hij won zondag de race op het Autodromo Hermanos Rodriguez met overmacht. Ricciardo viel uit met motorproblemen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen