Verstappen voorzichtig over kansen op Suzuka

P-20161007-00195_hires_jpeg_24bit_rgb

Direct na zijn overwinning in de Grand Prix van Maleisië, afgelopen zondag, is Max Verstappen naar het Japanse Suzuka afgereisd voor de zestiende Grand Prix van dit seizoen. De Nederlander maakte hier in 2014 zijn debuut tijdens de eerste vrije training en werd in 2015 negende met Toro Rosso. Vorig jaar behaalde hij een tweede plek, maar wat betreft zijn kansen op het podium voor dit jaar blijft Verstappen voorzichtig.

De Red Bull-coureur blaast na zijn overwinning allesbehalve hoog van de toren: “We hebben natuurlijk gewonnen in Maleisië, maar dat biedt geen garantie dat we het in Japan ook goed zullen gaan doen. Vorig jaar presteerde onze auto op Suzuka vrij goed en waren we competitief. Dat zou dit jaar weer zo kunnen zijn”, aldus de tweevoudig Grand Prix-winnaar.

“Ik weet niet of we kunnen vechten voor een overwinning want Ferrari is erg sterk en Mercedes heeft het in Maleisië altijd lastig met de banden vanwege de hitte. Ze zullen in Japan dus waarschijnlijk weer sterk zijn, maar hopelijk zitten wij daar vlak achter. Dat zou al een goede prestatie zijn”, besluit Verstappen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen