Verstappen waakt voor overmoed na baanrecord op Hockenheim

AP-1WB5X64S91W11_news

Max Verstappen wil niet te veel conclusies trekken nadat hij vrijdag tijdens de tweede vrije training op Hockenheim een baanrecord noteerde.

"Voor nu ziet het er goed uit", zegt de 20-jarige Nederlander tegen Algemeen Dagblad. "Maar we moeten wel echt afwachten wat er morgen gebeurt als Mercedes en Ferrari de motor opvoeren. Dat baanrecord zegt nog helemaal niets."

Niettemin houdt Verstappen een positief gevoel over na de vrijdagtrainingen. "Het ging beter dan verwacht", vervolgt hij tegen Motorsport.com. "Of ik om de overwinning kan strijden weet ik nog niet. Ik heb namelijk nog geen serieuze lange run gereden. Maar wat betreft de auto ziet het er allemaal vrij goed uit. Daar ben ik wel tevreden over. We moeten echter afwachten wat er in de kwalificatie gebeurt."

Verstappen miste vrijdag een half uur aan tracktime vanwege een olielek. Volgens de Red bull-coureur deed hem dat geen pijn. "Dat was geen ernstig probleem en het was snel gerepareerd."

De derde vrije training voor de Duitse Grand Prix gaat zaterdag om 12.00 uur van start. De kwalificatie staat om 15.00 uur op het programma.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen