Verstappen woedend na straf: 'Mongool van een steward'

P-20171022-01790_news

Max Verstappen had zondag geen goed woord over voor de stewards na afloop van de Amerikaanse Grand Prix. De 20-jarige Nederlander kreeg na een inhaalrace op het Circuit of the Americas een tijdstraf van vijf seconden en viel daardoor buiten het podium.

De Red Bull-coureur ging bij zijn inhaalactie op Kimi Raikkonen met vier wielen buiten de baan en ontving daarom een straf. "Wat een mongool van een steward daarboven", zegt Verstappen tegen Ziggo Sport. "Het is altijd dezelfde steward die die mij een penalty probeert te geven."

Verstappen vervolgt: "De auto voelde goed aan en ik wist dat in die bocht mijn enige kans zou zijn, dus ik moest het daar doen."

"Vervolgens ga ik vijf centimeter van de baan af. Iedereen gaat wijd daar. Deze beslissing is belachelijk voor de sport, voor de Amerikaanse fans op de tribunes. Ik hoop dat hier volgend jaar niemand meer komt."

Ondanks de straf houdt Verstappen een goed gevoel over aan het grootste gedeelte van de race. "De penalty is heel jammer, maar de wedstrijd was super goed. Dit is de derde race achter elkaar dat we heel snel, misschien wel de snelste zijn."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden