Verstappen ziet Nederlandse GP liefst op 'traditioneel circuit'

P-20170520-00331_News-1

Als het aan Max Verstappen ligt wordt een toekomstige Nederlandse Grand Prix op 'een ouderwets circuit' afgewerkt. Vorige week presenteerde Circuit Zandvoort de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek waarin werd gesteld dat een Formule 1-race in de badplaats wel degelijk mogelijk is.

"Ik denk dat het circuit in Zandvoort zelf geschikt is voor Formule 1", zegt Verstappen maandag tegen Ziggo Sport. "Het zijn voornamelijk de dingen naast de baan waar het een en ander mee moet gebeuren. Er zullen uitloopstroken moeten komen, de infrastructuur moet worden aangepakt en het pitgebouw zal verbouwd moeten worden. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de financiering."

Naast Zandvoort heeft ook Rotterdam interesse om in de vorm van een stratencircuit de Nederlandse Grand Prix te organiseren. Als het aan de drievoudig Grand Prix-winnaar ligt krijgt het circuit in de badplaats de voorkeur. "We hebben al te veel stratencircuits. Ik vind het leuker om op traditionele circuits zoals Spa en Suzuka te rijden. Op stratencircuits moet je vaak iets meer oppassen en kan je niet voluit gas geven. Doe mij maar een echt circuit."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden