Verstappen ziet niets in aanpassing kwalificatiesysteem

AP-1WSD4HC692111_news

De plannen van Liberty Media om het huidige kwalificatiesysteem aan te passen houden de gemoederen flink bezig. Max Verstappen heeft zich nu ook uitgesproken tegen uitbreiding van de huidige sessies met een vierde sessie, Q4. “Ik zou het laten zoals het is”, aldus de Nederlander.

De tweede kwalificatiesessie in Sotsji was aanleiding voor de beleidsbepalers in de Formule 1 om aanpassingen van het kwalificatiesysteem te opperen. De sessie toonde nauwelijks strijd om de beste tien posities en dus liet sportief directeur Ross Brawn de proefballon op van een extra vierde sessie. In Q1 en Q2 zouden dan telkens vier coureurs sneuvelen zodat er in Q3 nog eens vier coureurs zouden afvallen. De resterende acht zouden dan strijden om pole in wat Q4 zou moeten gaan heten.

Oefensessie

Verstappen ziet niets in een dergelijke aanpassing van de kwalificatie: “Ik zou het lekker zo laten, anders ben je zoveel op de baan, dan is het net een extra vrije training.” De Red Bull-coureur is juist van mening dat de kwalificatie een korte sessie zou moeten zijn waarbij je als coureur juist niet zoveel kansen krijgt om een goede ronde te rijden: “Waar is het anders een kwalificatie voor? Dan is het gewoon een extra oefensessie waarbij iedereen in het ritme kan komen.” Volgens de Limburger gaat het er bij kwalificeren juist om dat je naar buiten gaat, een paar pogingen krijgt en niet meer: “Wanneer je steeds meer en meer kansen krijgt dan zet iedereen op een gegeven moment goede rondetijden neer.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen