Verstappen ziet topmonteur net voor Bahrein vertrekken

Max-Verstappen-GP-Bahrein

Lee Stevenson stopt per direct als de nummer één monteur van Max Verstappen. Stevenson krijgt een andere taak in het team van Red Bull, zo meldt hij op zijn Instagram-account. Wie de Brit zal vervangen, is nog niet duidelijk.  

Stevenson, die vijf jaar lang de topmonteur van Max Verstappen was, laat in een Instagram-post weten dat zijn tijd als monteur erop zit en de nieuwe 'Chief Mechanic' van het show car team wordt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lee Stevenson (@f1leeroy)

Leiderschap en briljant functioneren

De afgelopen vijf jaar was Stevenson de man waarmee Verstappen tot dusver tien overwinningen binnen heeft gesleept. Een van de meest spectaculaire en bijzondere podiumplaatsen boekte hij in de Grand Prix van Hongarije afgelopen seizoen. Nadat de auto onder natte weersomstandigheden tijdens de opwarmronde in de bandenstapel werd gereden, moesten de monteurs zijn auto binnen achttien minuten gereed krijgen voor de start van de Grand Prix. Mede door het leiderschap en briljant functioneren van Lee Stevenson redde de Red Bull-crew het om de bolide binnen twaalf minuten raceklaar te krijgen. De woorden van Max Verstappen over de boordradio tijdens deze Grand Prix spraken boekdelen: "Ik wil alle monteurs heel erg bedanken, want jullie hebben de dag gered. Jullie zijn legendes."

Verstappen heeft nog geen reactie gegeven op het vertrek van Lee Stevenson. In F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, zal het vertrek van Stevenson ook ter sprake komen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden