Verstappen ziet zichzelf niet als eerste rijder

AP-1Z5CZA4ZN1W11_news

Max Verstappen ziet zich niet als eerste rijder bij Red Bull Racing. Dat zegt onze landgenoot in een interview met F1Technical.net.

Verstappen kreeg dit seizoen in de persoon van Pierre Gasly een nieuwe teamgenoot als opvolger van Daniel Ricciardo. Gezien het verschil in ervaring leek Verstappen de aangewezen nummer een binnen de renstal te zijn. Dat is volgens onze landgenoot niet het geval.

Gelijke kansen

'Ik zie mezelf niet als een eerste rijder en niemand in het team heeft dat gezegd. We krijgen beiden gelijke kansen en ik doe gewoon wat ik vorig jaar ook deed, de juiste feedback geven aan het team en dan is het aan het team om met verbeteringen te komen. Dus van mijn kant is er niet veel veranderd. Het zou ook verkeerd zijn om iets te veranderen. Het zou betekenen dat je het jaar ervoor niet de juiste dingen deed', zegt Verstappen.

Na vier races staat Verstappen op een vierde plaats in de WK-stand, twee plekken boven teamgenoot Pierre Gasly. Het verschil in punten bedraagt 38 in het voordeel van Verstappen. Komend weekend staat de Grand Prix van Spanje op het programma. In Barcelona boekte Verstappen in 2016 zijn eerste overwinning in de Formule 1.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden