Verwachtingen Williams Racing Formule 1 seizoen 2021

WilliamsF1_40331_HiRes

Pre-Season Testing is afgelopen. Aan de hand van de testen is enigszins te voorspellen hoe teams zullen presteren het aankomende seizoen. Williams Racing heeft afscheid genomen van de familie Williams, het is nu de taak van Jost Capito om Williams Racing weer vooraan de grid te krijgen.

Jost Capito CEO Williams vindt de samenwerking binnen het team erg goed. Hij beschrijft Williams Racing in een interview met Ziggo Sport als erg competitief en zegt dat het team veel potentie heeft. Voor nu kijkt het team naar de lange termijn en bereidt het zich nu al voor op de auto van 2022, wanneer de nieuwe regels in gaan.

Jenson Button heeft zich aangesloten bij het team van Williams. Hij zal het team en voornamelijk de coureurs en de coureurs van de drivers academy ondersteunen en van adviezen voorzien. Button heeft dertig jaar ervaring in de autosport en is zeker een goede aanwinst voor het team van Williams.

De auto is volgens George Russell erg gevoelig voor wind. Het gehele weekend van Pre-Season testing stond er veel wind. "Het haalde het slechtste in de auto naar boven", zei George Russell tegenover Ziggo Sport. Aan de andere kant was de harde wind ook goed voor het analyseren van de auto. Het is goed dat dit aan het begin van het seizoen werd ondervonden zodat het team nog aanpassingen aan de auto kan maken.

Coureurs

George Russell heeft een record van 36 races achter elkaar hoger kwalificeren dan zijn teamgenoot. Nooit eerder is het een coureur gelukt om vanaf zijn debuut zo vaak achter elkaar hoger te kwalificeren. De verwachting is dat Russell ook aankomend seizoen zijn record weet hoog te houden.

Nicolas Latifi heeft een goede tijd neergezet in de Williams bolide tijdens de ochtendsessie van de tweede dag van Pre-Season testing. Hij werd vierde met een tijd van 1:32.541. Tijdens deze ochtendsessie spinde hij wel nog een keer. Aan het einde van de tweede dag is Latifi op de zevende plek geëindigd met het meeste aantal ronden, namelijk 132.

WilliamsF1_40309_HiRes-700x467
© Williams Racing.

De auto

Dave Robson, Head of Vehicle Performance van Williams Racing, meldt aan williamsf1.com dat het team tevreden is met de auto tot nu toe. Robson: "De auto reed overal betrouwbaar, wat een bewijs is van de vaardigheid en inspanning van iedereen in Grove en op het circuit dat betrokken is bij het ontwerpen, produceren en bedienen ervan." Dave Robson verwacht dus dat het team een goed zal presteren aankomend seizoen, echter zegt hij wel dat het nu nog te vroeg is om de pace van de FW43B te bepalen.

Lees ook: Dag 2 wintertest Bahrein

Lees ook: Dag 3 wintertest Bahrein 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden