Vettel blij met de snelheid van Aston Martin in Bakoe

GP2106_152138_V2_0824

Sebastian Vettel pakte zondag een verrassende tweede plaats in de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Duitser profiteerde uiteraard van de uitvalbeurt van Max Verstappen en het foutje van Lewis Hamilton, maar de Duitser zat er qua snelheid goed bij in Bakoe en was daar na de race dan ook erg tevreden mee.

"Het podium betekent veel voor het team. Het was een lastige start (van het seizoen red.) voor ons. De race was geweldige, we hadden een goede snelheid te pakken, dat was de doorslaggevende factor", liet Vettel tijdens de podiuminterviews weten.

De viervoudig wereldkampioen had een goede start, waarbij hij een aantal plaatsen won. "Daarna kon ik mijn banden gaan sparen toen iedereen de pitstraat indook. Ik had goede banden om een overcut te doen, in ieder geval bij Yuki (Tsunoda red.). De herstart pakte voor mij ook erg goed uit, waarbij ik nog eens twee plaatsen won."


Vettel noemt het een geweldige dag en is 'over the moon' met het eerste podium voor Aston Martin in de Formule 1. "Het is natuurlijk geweldig voor het team om een podium te pakken. Dat hadden we niet verwacht toen we hier kwamen. Op vrijdag voelde het wel goed en ik was relaxed, maar waren we nergens. Zaterdag lukte het ook niet helemaal, dus de uitkomst van de race was extra zoet."

Nieuw setje banden

Doordat Vettel zich buiten de top-10 gekwalificeerd had beschikte hij nog over een gloednieuw setje zachte banden. Deze kon hij inzetten voor de laatste 'sprint' na de rode vlag. "Strategisch gezien is het natuurlijk altijd beter om meer vooraan te starten. Maar het nieuwe setje banden hebben ons hier zeker geen pijn gedaan."

"Anderen hadden al een paar ronden op hun banden gereden tijdens de kwalificatie, dus het hielp ons om langer door te gaan. We konden de banden goed sparen, dus dat hielp er mee, net als de snelheid die we hadden," sloot Vettel af.

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Azerbeidzjan, de race

Lees ook: Pierre Gasly na behalen P3: “Wist niet of ik de finish wel zou halen”

Lees ook: Pérez: “Winst een boost van zelfvertrouwen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden