Vettel blijft gediskwalificeerd; FIA wijst verzoek AM af

Vettel-hongarije

De FIA heeft het verzoek van Aston Martin om de diskwalificatie van Sebastian Vettel in te trekken afgewezen. Dat blijkt uit documenten die maandagavond door de FIA zijn gepubliceerd. 

Vettel werd in een bizarre Hongaarse grand prix als tweede afgevlagd achter Esteban Ocon, die zijn eerste overwinning in de Formule 1 boekte. Na de race werd de Duitser echter gediskwalificeerd omdat er te weinig benzine in zijn tank zat. De FIA moet na afloop van een race altijd minimaal 1 liter benzine uit een bolide kunnen halen. In de Aston Martin van Vettel zat slechts 0,3 liter.

Sebastian Vettel / Aston Martin / Grand Prix Hongarije
Foto: Aston Martin F1 Team

Geen nieuw of doorslaggevend bewijs

Het team van Aston Martin kon geen nieuw of doorslaggevend bewijs tonen om zo de diskwalificatie van de 34-jarige ongedaan te maken. Het verzoek is door de FIA nu dan ook afgewezen. Aston Martin beweerde dat het brandstofsysteem in de auto van Vettel kapot was, waardoor de benodigde hoeveelheid benzine niet uit de tank gehaald kon worden. “De stewards hebben enkel rekening gehouden met het feit dat er niet genoeg brandstof in de tank zat", liet de FIA weten. "Wat daarvan de oorzaak was is buiten beschouwing gelaten. In het technisch reglement staat dat er, ongeacht de omstandigheden, een hoeveelheid van 1 liter in de tank moet zitten.”

De diskwalificatie van Vettel is nog steeds niet officieel. Naast dit verzoek heeft de Britse renstal namelijk nog een protest lopen tegen de uitsluiting van de viervoudig wereldkampioen.

Lees ook: Aston Martin wil in beroep tegen diskwalificatie Vettel

Lees ook: Beitske Visser: “Hoop dat fans in Zandvoort ook naar mijn race kijken"

Lees ook: Marcus Ericsson wint chaotische IndyCar-race Nashville

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden