Vettel en Hamilton blijven vriendelijk

seb_Lew

De organisatie van de Formule 1 doet nooit iets zomaar, en dat geldt al helemaal voor de persconferenties voorafgaand aan het raceweekend. De samenstelling van die bijeenkomst is altijd anders en wordt bepaald aan de hand van het nieuws. Het zal dan ook niemand verbazen dat vandaag Sebastian Vettel en Lewis Hamilton moesten opdraven, terwijl voor de vorm ook Kevin Magnussen mocht aanschuiven.

Vettel werd maandag ontslagen van verdere vervolging voor zijn stunt tijdens de GP van Azerbeidzjan. Het incident was uiteraard ook het gespreksonderwerp tijdens de persconferentie. Veel spektakel leverde het echter niet op.

Zowel Vettel als Hamilton wilden niet veel meer vertellen over de race in Bakoe. Vettel: "In Bakoe was ik boos, omdat ik dacht dat het opzettelijk was. Het was een verkeerde beslissing. Of ik er trots op ben? Nee. Kan ik het ongedaan maken? Nee. Heb ik er spijt van? Ja."

Hamilton voegde er weinig nieuws aan toe: "Ik heb na de race alles gezegd wat ik nodig vond dat gezegd moest worden. Er is niets wat ik terug wil nemen. Ik heb nog steeds veel respect voor hem. Ik heb zijn excuses aanvaard en daar houd ik het bij."

Overigens schuiven morgen bij de persconferentie van teambazen Toto Wolff en Maurizio Arrivabene aan: opnieuw Mercedes-Ferrari dus, we kijken er naar uit.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden