Vettel: 'Ferrari was dit seizoen niet dominant'

180020_sin

Volgens Sebastian Vettel is de Ferrari dit seizoen geen moment dominant geweest, in tegenstelling tot wat men beweerde. Vorige week verloor de Duitser het kampioenschap bij de coureurs van Lewis Hamilton.

Nu de teleurstelling over het missen van de vijfde wereldtitel en zijn eerste met Ferrari wat gezakt is reageert Vettel op de kritiek als zou Ferrari een grote voorsprong hebben verspeeld, en dat met de betere wagen. “Ik hou daar toch een andere mening op na”, aldus Vettel tegenover Autosport.

“Natuurlijk hadden we een sterke wagen, maar dominant? Nee, dat denk ik niet. Wanneer je naar de resultaten kijkt, waar zijn we dan dominant geweest?” De viervoudig wereldkampioen haalt Spa aan, waar Ferrari niet de poleposition reed, maar wel de race won: “We wonnen omdat Spa nu eenmaal Spa is, met Eau Rouge die je volgas kan nemen”. De coureur uit Heppenheim doelt daarmee op het gebrek aan paardenkrachten in 2017, waardoor het inhalen niet slaagde: “Dit jaar kon ik bijblijven en (Hamilton) passeren”, aldus Vettel.

“Maar goed, Lewis was vervolgens slechts één, twee of drie seconden van me vandaan. Hij had dezelfde snelheid”, aldus Vettel. “We reden dezelfde rondetijden, alleen op een gegeven moment gaf hij op. Daarom wonnen we met acht seconden verschil. Dat is dus geen dominantie, dat is een gevecht op het scherpst van de snede.”

Snelheid

“Over het algemeen waren we gewoon niet snel genoeg”, reflecteert Vettel. “Als puntje bij paaltje komt heb je snelheid nodig om te vechten om het kampioenschap. Vorig jaar verloren we omdat we niet snel genoeg waren, we verloren momentum door een aantal DNF’s. Dit jaar was het eigenlijk vergelijkbaar. We hadden in een aantal races niet de snelheid die Mercedes aan de dag legde. Daarnaast haalden we niet genoeg punten wanneer zij het lieten afweten, dus in mum van een paar races ontstond er een vrij fors gat. Dat was jammer.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden