Vettel gebukt onder bandenslijtage tijdens vrijdagtrainingen

180020_sin

Ferrari-coureur Sebastian Vettel kampt in Suzuka naar eigen zeggen met aanzienlijke bandenslijtage. Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan moest hij bijna een volle seconde toegeven op titelrivaal Lewis Hamilton. In de tweede vrije training was dat gat nog altijd bijna acht tienden van een seconde.

De keuze die Ferrari heeft gemaakt voor dit raceweekeinde maakt dat het team bovendien al vast zit aan een agressieve strategie met de supsersofts. Beide Ferrari’s hadden vandaag te maken met flinke blaren tijdens de longruns, en tot overmaat van ramp konden zowel Kimi Raikkonen als Vettel zich niet met de Mercedessen meten op snelheid.

“Vandaag denk ik dat we allebei iets teveel glibberden en gleden”, aldus Vettel na afloop, “daardoor hebben we de banden wat meer beschadigd dan de anderen.” Ondanks het feit dat hij zoals gezegd ook in de tweede training 0,833 seconde op Hamilton moest toegeven en in snelheid zelfs nog langzamer was ten opzichte van de Zilverpijlen dan vorig weekeinde keek hij toch terug op een positief begin van het weekeinde.

Zelfmoord

Hij doelde daarmee op het feit dat er geen onderbrekingen of problemen met de wagen waren: “We weten wat onze wagen kan en proberen er alles uit te persen om een goede positie te krijgen op de grid”. Mocht Ferrari niet op pole komen dan verwacht de Duitser vlak achter de Mercedessen te zitten: “Dan zien we wel wat er gebeurt.” De Ferrari-coureur kijkt tegen een achterstand van 50 punten aan met nog vijf races te gaan. Hij wil dan ook niet teveel risico nemen: “Natuurlijk wil je geen zelfmoord plegen, wanneer we aanvallen proberen we wel realistisch te blijven. Het is een lange race.”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden