Vettel: “Heb er geen seconde aan gedacht om door te rijden”

GP2112_140754_J5A8536

Ongetwijfeld de grootste heldendaad van de dag was die van Sebastian Vettel. Na de heftige crash van Lando Norris in Eau Rouge reed Vettel meteen langs om te kijken of alles goed ging met de McLaren-coureur. “Ik had er echt geen seconde over nagedacht om dat niet te doen.”

“Er waren gele vlaggen en heel veel brokstukken op de baan, dus ik wilde gewoon weten of hij oké was”, zegt Vettel tegenover Ziggo Sport. “Het is een vreselijke plek om daar te crashen.” Daarmee doelt de Duitser op Eau Rouge, de bocht die Anthoine Hubert van het leven beroofde twee jaar geleden. Het regende hard tijdens de kwalificatie. Vettel was een van de coureurs die op de radio aangaf dat het niet veilig was om onder deze omstandigheden te rijden. Op de teamradio was zijn frustratie duidelijk te merken, want de Duitser vroeg om een rode vlag.

Goede startpositie

Ondanks de crash van Lando Norris, die een rode vlag opleverde, had Vettel een goede kwalificatie. Zijn teamgenoot Lance Stroll kwam niet verder dan de vijftiende plaats. Daarnaast zal de Canadees de vijf plaatsen gridstraf die hij tijdens de Grand Prix van Hongarije kreeg, nog moeten incasseren. Vettel pakte de vijfde startplek, een goede uitgangspositie voor de race. Erg overtuigend over de competitiviteit van Aston Martin is hij niet, maar de regen kan daar wellicht verandering in brengen. “Het weer kan ons van alles brengen, dus we gaan het wel zien."

Lees ook: Lando Norris naar ziekenhuis voor röntgenfoto elleboog

Lees ook: Russell grijpt net naast pole: “Had niks te verliezen”

Lees ook: Qatar waarschijnlijk toegevoegd aan F1-kalender 2021

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden