'Vettel moet zich herpakken', aldus Ferrari-legende

180013_mon

Voormalig teambaas en Ferrari-legende Romolo Tavoni vindt dat de nabije toekomst van de Scuderia niet alleen afhangt van de nieuwe teambaas Mattia Binotto, maar vooral ook van Sebastian Vettel.

De inmiddels 93-jarige Italiaan is in gesprek met Autosprint lovend over de technische man Binotto, maar verwacht dat de opvolger van Maurizio Arrivabene hulp nodig zal hebben bij het managen van de renstal: "Hij is een ingenieur van uitzonderlijke klasse. Maar in zijn nieuwe rol moet hij relaties onderhouden met de andere teams, krijgt hij met politiek te maken en moet hij onderhandelen met Liberty Media. Dat wordt een zware taak, dus ik denk dat hij hulp nodig zal hebben. Wie dit gaat worden is cruciaal voor zijn tijd bij Ferrari."

Maar er moet meer gebeuren, zo stelt Tavoni: "Laten we niet vergeten dat Vettel een slecht kampioenschap had. Ik geloof dat de nabije toekomst van Ferrari afhangt van de situatie met Vettel. We zagen een paar onvergeeflijke fouten en nu moeten we maar afwachten wat er gaat komen. Met andere woorden: Ferrari heeft een nieuwe chef, maar het is ook van belang dat Vettel – het speerpunt van Ferrari op de baan – zijn hoofd er weer bij krijgt."

Verwacht wordt dat Binotto assistentie gaat krijgen van Laurent Mekies. De Fransman was bij de FIA enige jaren assistent-wedstrijdleider en verantwoordelijk voor de raceveiligheid, maar maakte vorig jaar de overstap naar Ferrari.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden