Vettel mogelijk op matje bij FIA

images_Top-5_4-46-Vettel

Ondanks de ‘stop and go’-penalty tijdens de Azerbeidzjaanse Grand Prix én de drie strafpunten op zijn superlicentie gaat de FIA onderzoeken of extra sancties tegen kampioenschapsleider Sebastian Vettel nodig zijn. Dit naar aanleiding van de botsing van de Ferrari-coureur met de Mercedes van Lewis Hamilton in de straten van Bakoe. De Duitser reed afgelopen zondag bruut tegen de wagen van zijn titelrivaal op, in een reactie op de vermeende ‘brake-test’, die de Brit hem zou hebben gegeven. Uit de telemetrie van de wagen van de Mercedes-coureur blijkt dit echter geenszins.

In een verklaring stelt de overkoepelende autosportbond vandaag dat ze “nader onderzoek zal doen naar het incident om te kunnen bepalen of verdere actie noodzakelijk is”. De FIA zou niet gelukkig zijn geweest met de uitgedeelde straffen, aldus ingewijden. Bovendien heeft de bond Vettel in oktober nog een voorwaardelijke straf in het vooruitzicht gesteld, nadat hij tijdens de Grand Prix van Mexico wedstrijdleider Charlie Whiting over de boordradio beledigde. Tevens kreeg Vettel beschuldigingen dat hij de sport in diskrediet zou hebben gebracht, iets wat met name FIA-president Jean Todt tegen de haren streek.

Onder leiding van de Fransman wil de Formule 1 verkeersveiligheid promoten, een actie zoals die van Vettel is dan geen visitekaartje voor deze ambitie. De FIA wilde vast kwijt dat het onderzoek maandag zal plaatsvinden. De uitkomst van het onderzoek zal hoe dan ook voorafgaand aan de komende Grand Prix van Oostenrijk bekend worden gemaakt. Mocht het tot een extra straf komen, dan heeft de FIA keus uit drie opties, een geldboete, gridstraf of zelfs schorsing voor één race. De Duitser staat vanwege de drie strafpunten op zijn superlicentie overigens al op scherp voor een schorsing.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden