Vettel neemt meer risico in Austin

180020_sin

Hoewel de Ferrari-coureur naar eigen zeggen altijd agressief is tijdens de race, zegt hij in Austin meer risico dan normaal te nemen. De Duitser staat een duizelingwekkend aantal van 67 punten achter op Lewis Hamilton met nog vier races te gaan.

“Het is vrij eenvoudig, we staan aardig wat punten achter dus we moeten focussen op het winnen van de race en dan zien wat anderen doen”, aldus Vettel. “Ik probeer altijd te winnen en ik denk dat je agressief moet zijn om te winnen, bovendien moet je de juiste balans zien te vinden.” Vettel gooide er tegenover de pers ook een Cruijffiaanse uitspraak uit: “Je probeert niets stoms te doen of niet te finishen, want op die manier kun je niet winnen.”

Ook al zegevierde Hamilton viermaal op rij en heeft het er alle schijn van dat de Brit in Austin met gemak een vijfde zege aan deze serie rijgt, toch klinkt Vettel strijdvaardig: “Ik weet wat er voor nodig is, ik weet wat te doen (…) maar natuurlijk weten we dat we meer risico dan anders zullen moeten nemen.” Wat de Duitser anders gaat doen dan anders hield hij voor zich.

Vettel lijkt er tussen de regels toch ook wel rekening mee te houden dat na dit weekeinde zijn titelaspiraties voor 2018 de prullenbak in kunnen: “Voor ons liepen sommige races niet zoals we zouden willen en zij (Mercedes) hebben daar gebruik van kunnen maken. Dat deden ze op een ijzersterke manier. Het is niet zo dat wij opzij stapten en ze er waren, ik denk dat ze deden wat ze moesten doen om de punten te pakken. Natuurlijk doet het ons pijn, maar ze hebben het beter gespeeld.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden