Vettel over aanrijding eerste ronde: 'Het was een misverstand'

180003_usa

Sebastian Vettel kende een dramatische eerste ronde van de Grand Prix van Amerika. In zijn poging om Daniel Ricciardo in de eerste ronde te halen, raakten de wagens elkaar waardoor de Duitser vanaf P5 in de rondte ging. Hij viel hierdoor terug naar P15 en moest zich weer terug naar voren knokken. Uiteindelijk werd hij nog knap vierde. Doordat Lewis Hamilton niet verder kwam dan de derde plek, houdt Vettel zijn titelkansen nog heel even in leven.

"Het was een race die we hadden kunnen winnen, maar dat hebben we niet gedaan. Ik ben dan ook heel blij dat Kimi hem heeft gewonnen. Voor mij was het een lastige dag na de eerste ronde. Vanaf dat moment was het zo goed als verloren maar we probeerden daarna terug te komen," aldus Vettel tegenover Grand Prix Radio.

Ricciardo beweerde al eerder dat Vettel in zijn blinde hoek zat en dat ze elkaar daardoor raakten. "Ik dacht al dat hij me niet zag," reageerde de Ferrari-coureur hierop. "Normaal laat hij namelijk wel ruimte in zo’n geval. Ik had de binnenste lijn en wilde ervoor gaan, maar was verrast dat hij vervolgens instuurde. Ik denk dat het een misverstand was. Als hij zegt dat hij me niet heeft gezien, dan is het duidelijk. Ik ben blij voor hem dat hij wel zijn race kon vervolgen. Ik kan het namelijk prima met hem vinden."

Op de vraag of hij nog in vol gevecht naar Mexico afreist, antwoordde de Duitser: "Ik ga altijd vol in gevecht. Ook vandaag na de eerste ronde probeerde ik nog alles te geven. Ik dacht dat er misschien nog een kans zou zijn als er een safetycar de baan op moest komen, maar die kwam er helaas niet."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden