monacopodium

Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Monaco op zijn naam geschreven. De Duitser wist zijn van pole position vertrokken teamgenoot Kimi Räikkönen te verschalken tijdens de eerste serie pitstops. Daniel Ricciardo finishte als derde, eveneens door een slimme pitstop, die hem twee plaatsen bracht. Max Verstappen werd vijfde, achter de Mercedes van Valtteri Bottas.

De race in Monaco was tot de eerste pitstops vooral een optocht: Räikkönen hield de leiding vanaf pole, Vettel sloot aan, gevolgd door Bottas, Verstappen en Ricciardo. In een poging Bottas voorbij te gaan, opende Red Bull de pitstop-dans door Verstappen naar binnen te halen. Een niet-perfecte stop - de rechtervoorband ging er niet in één keer op - zorgde ervoor dat Bottas een ronde later kon stoppen zonder zijn positie kwijt te raken.

De pitstop van Verstappens teamgenoot Ricciardo was veel succesvoller. Hij wist zowel Verstappen als Bottas in te halen. Toen Verstappen dat vernam via de boordradio, sprak de Nederlander van een "f***ing disaster".

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/868815024101314562

De safety car - traditioneel een bepalende factor in Monaco - verscheen pas tegen het einde van de race op de baan, toen oud-wereldkampioen Jenson Button een duw gaf aan de Sauber van Pascal Wehrlein, die op zijn zij belandde tegen de vangrail bij het water, vlak voor de ingang van de tunnel. Wehrlein bleef ongedeerd bij het incident, maar de baan moest wel opgeruimd worden.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/868821672970735616

Tijdens de safety car-periode ging Verstappen nogmaals de pits in voor een set ultrasoft-banden, maar ook daarmee kon hij Bottas niet voorbij.

Vettel's overwinning in Monaco is de eerste Ferrari-overwinning in het prinsdom sinds 2001 en Vettel's derde alweer van dit seizoen. Zijn grootste rivaal voor het wereldkampioenschap Lewis Hamilton kwam vandaag niet verder dan P7.

De volledige uitslag van de 75ste Grand Prix van Monaco

M65613-e1493561786346-700x350
(c) Mercedes AMG

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden