Vettel start achteraan tijdens Grand Prix van Amerika

GP2117_195614_MS24825

Sebastian Vettel moet achteraan starten tijdens de Grand Prix van Amerika. Vettel liet weten dat hij dit weekend een motorwissel gaat doen, wat betekent dat hij een flinke gridstraf gaat krijgen.

Dit jaar mag elke coureur drie motoren gebruiken zonder een gridstraf te krijgen. Vettel wisselt nu naar zijn vierde wat hem een gridstraf oplevert. Wat Aston Martin allemaal gaat vervangen is nog onbekend, maar dat hij van achteren moet komen is zeker. "Er staat ons een lastig weekend te wachten", vertelde Vettel tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grote Prijs van Amerika. "We wisselen dit weekend de motor, wat ons een straf zal opleveren. We zullen zien wat we kunnen doen van waar we de race moeten starten, maar desalniettemin kijk ik er wel naar uit. Ik denk dat we hier wel sterk kunnen zijn namelijk. Hoe sterk, dat zullen we zien."

Sebastian Vettel / Aston Martin / Turkije / 2021
Foto: Aston Martin F1 Team

Inhaalrace

Voor Vettel zit er dus niks anders op dan zich naar voren vechten om toch nog in de punten te eindigen, wat hem de afgelopen negen races maar één keer lukte. Inhalen op het Circuit of the Americas lijkt wel goed mogelijk door de brede lange rechte stukken. Vettel is daarom ook positief over de kansen op zondag. "Je kan hier wel inhalen, dus ik denk dat dit een goede plek is om een gridstraf te incasseren. Hopelijk hebben we een leuke zondagmiddag voor de boeg en kunnen we ons terug in de punten vechten."

Lees ook: F1 aan Tafel: “23 races te veel voor het F1-personeel”

Lees ook: Pierre Gasly: “Had een kans verdiend bij Red Bull in 2022”

Lees ook: F1 aan Tafel: “Competitie wordt volgend jaar compleet anders”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden