Vettel vindt twee-stop-strategie ook na afloop beste keuze

vettel

Sebastian Vettel lag zondag tijdens de Grand Prix van Spanje op de tweede plaats toen Ferrari hem naar binnenhaalde om voor de tweede keer banden te wisselen. Daardoor verloor de Duitser een podium en eindigde hij als vierde. Vettel was de enige coureur van de topteams die twee keer naar binnenkwam, maar volgens de viervoudig wereldkampioen was het geen optie om één keer te stoppen.

"De banden hadden het bij ons zwaarder dan bij onze concurrenten", aldus Vettel tegenover de camera's van Sky Sports. "Het was voor ons geen optie om slechts één keer te stoppen. Het leek een domme beslissing te zien, maar uiteindelijk was het de beste keuze."

Vettel kwam na zijn stop op de vierde plaats vast te zitten achter Max Verstappen. Hoewel de Nederlander met een beschadigde voorvleugel rondreed, was Vettel niet in de gelegenheid Verstappen aan te vallen. Vettel: "In het vervolg van de race hadden we niet de snelheid om Max Verstappen te passeren, ondanks dat we op sommige momenten veel sneller waren. Het is lastig inhalen op dit circuit."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden