Verstappen haalt op persconferentie flink uit naar critici

P-20171123-00817_news

Max Verstappen heeft op de FIA persconferentie na afloop van de Franse Grand Prix flink uitgehaald naar zijn criticasters. De Nederlander vroeg zich af of Sebastian Vettel na zijn crash met Valtteri Bottas, net zo hard zal worden aangepakt als hij aan het begin van het seizoen.

"Het was schandalig wat Vettel deed in de eerste bocht", zegt de Red Bull-coureur cynisch en met een knipoog. "Jullie zouden hem moeten vragen zijn stijl aan te passen."

Verstappen lag aan het begin van het seizoen na een reeks incidenten flink onder vuur vanwege zijn 'roekeloze' rijstijl. Voorafgaand aan de Canadese Grand Prix zorgde Verstappen ook al voor een opmerkelijke persconferentie door te grappen met een kopstoot.

Later op zaterdag kwam Verstappen bij Sky Sports op zijn opmerking terug. "Ik vraag me oprecht af of Vettel voorafgaand aan Oostenrijk door de journalisten net zo kritisch over zijn rijstijl wordt bevraagd als ik in de afgelopen periode. Om eerlijk te heb ik me daar heel erg aan geïrriteerd. Ik vind het ook stomme vragen."

Verstappen vervolgde: "Als ik er zo over praat raak ik opnieuw geïrriteerd. Waar het om gaat is dat ook een viervoudig wereldkampioen fouten kan maken. We zijn allemaal mensen."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden